Håbet om miraklet fra fjorden lever for DHK Flensborg. Men på trods af sejren i bundkampen mod HSG Ostsee fredag aften er der lang vej til overlevelse i 3. Liga.

Flensborg. Mon ikke DHK Flensborg-spillerne har bøvlet lidt med stemmerne i løbet af weekenden. I hvert fald fik jublen ikke for lidt, da de for en stund tippede timeglasset med 3. Liga-sand om på siden. SdU-klubbens dage i Tysklands tredjebedste håndboldrække er efter alt at dømme talte, men det glemte kåde spillere alt om for en stund, da de smadrede HSG Ostsee med 31-25 og derefter smadrede et omklædningsrum – det lød i hvert fald sådan.

Fejringen begyndte på banen mod godt tre minutter igen, da anfører Tjark Desler kastede kuglen i tom kasse. Dér vidste DHK’erne, at fredag blev en fest. At de fik den sejr, som var ligeså tiltrængt som et »first-like« efter 20 minutter på en 15-årig piges Instagram-billede. Da en sprudlende Jasper Basenau så momenter senere valgte at servere sin anden straffekastredning var festen total. På tribunerne tyvstartede publikum sågar på »Oh, wie ist das schön«, før klokken ringede, DHK’erne dansede på det blå halgulv, og selvsamme toner fyldte højtalerne.

Vi spiller en fantastisk forsvarskamp i anden halvleg, og jeg har gode arbejdsbetingelser i målet. Jeg er så lykkelig for, at vi endelig får de to point her på hjemmebane, sagde målmand Basenau, der blev kåret til kampens spiller.

Det var en kåring, som mange rakte ud efter. Tjark Desler agerede quarterback i det syv-mod-seks-spil, der fik DHK Flensborg tilbage i kampen efter en 9-3-føring til gæsterne efter det første kvarter. Sjören Tölle tryllede igen fra distancen og blev topscorer, mens både venstre fløj Johannes Krüger og højre back Marc Blockus viste træfsikkerhed. Og så var der ikke mindst defensiven, der foran Basenau i målet blev bundet kompakt sammen af Tobi Wickert-Grossmann og Daniel Jessen.

I første halvleg står vi meget separat, men i anden halvleg bakker vi hinanden op, og der bliver banket til fra siden både for at gøre ondt på modstanderen og for at hjælpe hinanden. Forskellen var klart, at vi spiller som en enhed, forklarede Daniel Jessen.

Før pausen, hvor gæsterne førte med 16-13, havde DHK-defensiven særligt problemer med højre backen Benedict Philippi med de lange strømper. Samtidig flød angrebsspillet i indledningen over med fejl i samme mængder, som når man bare skruer løs på proppen af en gennemrystet halvandenliters cola. Det var lige indtil træner Jens Häusler beordrede syv-mod-seks. Så forsvandt fejlene og til gengæld kom målene.

Vi har længe arbejdet med syv-mod-seks-spillet, og vi har også spillet det tidligere men ikke i så stor en del af kampen. Vi holdt virkelig koncentrationen. Det var en superkoncentreret holdindsats, lød det fra DHK-træneren, der var meget tilfreds med måden, som hans mandskab agerede på, da det så sortest ud midtvejs i første halvleg.

Jeg må virkelig rose holdet. I dag blev vi ved og viste, at vi ville, og at vi kunne. Sådan skal vi kæmpe videre, sagde Häusler.

Marc Blockus‘ føringsmål til 18-17 var forløsende for DHK efter regulær stillingskrig ved 17-17. Derfra så værterne sig ikke tilbage, men til gengæld skal de trods de to point se langt frem, hvis de skal kigge over nedrykningsstregen. Der er stadig seks point op, og med kun seks kampe tilbage var sejren mod HSG Ostsee vel nok tiltrængt men langt fra lig med redning.

Vi har altid en chance. Så længe der er point at spille om, har vi en chance, slog forsvarskrumtappen Daniel Jessen fast, hvis stemme allerede var godt hæs kort efter kampen.

DHK Flensborg: Wendt, Bassenau – de Bruin 3, Heinker, Künzel, Jessen, Blumenberg 2, Wickert-Grossmann 1, Krüger 6. Von Eitzen, Bandemer, Tölle 8, Zinndorff 1, Desler 4, Blockus 6, Skaaning Linnebjerg

HSG Ostsee: Folchert, Noel – Schlichting, Nagorsen, Möller, Kibat 3, Jarik 3, Reiter 4, Viemann, Engelmann 1, Mendle 4, Barthel, Philippi 7, Litzenroth 3

Dommere: Julian Lauenroth og Arne Surrow.

Udvisninger: 5-1. Straffekast: 2/3-3/5.